Historien bag Ornäs

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs (1911-1996) var en finsk møbeldesigner, der ledte sin egen møbelfabrik i Helsinki fra 1940'erne til 1970'erne. Han sværgede til Danish-style håndlavet møbelproduktion af høj kvalitet. Som designer var han foran sin tid med at udvikle imponerende krydsfinermøbler i skulpturel buede former.
Hiort af Ornäs var ikke en møbelproducent medfokus på hurtig fortjeneste, men snarere en idealist, der ønskede at udvikle møbelproduktionen. Det påstås, at han var designeren, hvis møbler tvang andre finske møbelproducenter til at forbedre kvaliteten af ​​deres produkter. Da Hiort af Ornäs blev pensioneret i midten af ​​1970'erne, fortsatte hans livsværk under Rolf Mesterton, leder af fabrikken i Helsinke. Mesterton fortsatte med at producere nogle af møbelmodellerne i hans firma indtil slutningen af ​​1980'erne, hvorefter deres produktion ophørte.
I 2015 købte Fasetti rettighederne til Hiort af Ornäs design og fremstilling af møbler og begyndte at relancere dem. Møbelproduktion foregår på præcis den samme måde, som i 1950'erne og alt er stadigvæk håndlavet af de bedste materialer. Læs mere om Carl-Gustaf Hiort af Ornäs i bogen ' Hiort af Ornäs. Master of Form'.
 

Læs et uddrag af bogen 'Hiort af Ornäs. Master of Form' herunder eller køb bogen her.